Hvilket munnstykke?

 •  

  Børste, munnstykke eller fot? Kjært barn har mange navn.

   

  Vil du få mest mulig ut av sentralstøvsugeren din vil det være en god ide og ha et lite utvalg av børster og munnstykker.

  De fleste av oss er kjenner godt det tradisjonelle kombinert munnstykket  Et gulvmunnstykke som har en hendel slik at du kan velge mellom børster for harde flater og flat underside for tepper. Fungerer utmerket i boliger som gjerne har litt forskjellige overflater.

  Det ikke alle vet er at det i tillegg til endel småbørser også finnes gode alternativer eller suplimenter til kombinertmunnstykket. 

   

  Mange har fått øynene opp for det lavtbyggende og lette gulvmunnstykket Super Slim, dette fungerer godt på alle typer flater, både harde og myke. Det går lett under møbler og svinger godt over gulvet. 

  Har du kun harde flater kan man rett og slett trives best med et såkalt parkettmunnstykke. Dette er et lett munnstykke med bust.  Passer ekstra godt der det er fliser og fuger. da børsten kommer ned i fugene. Et ekstra bredt parkettmunnstykke vil være et godt valg der det er store flater å støvsuge, enten i hjemmet eller i kontorer og lokaler. 

   

  Med mange møbler og kriker og kroker i hus kan en støvmopp gjøre susen, i tillegg til å være en magnet å hybelkaninene som har barrikadert seg innunder og bak sofaen, drar den også med seg lette flekker. Moppen brukes tørr og settes på slangen på lik linje med andre munnstykker.  Moppen kan taes av og vaskes. 

   

  Kriker og kroker og mange ulike overflater finnes i de fleste hjem. Selv om de fleste som regel aller oftest støvsuger gulvet, kan sentralstøvsugeren brukes til de fleste overflater. Mellom sofaputene, bakom varmeovner og ikke minst i bilen sverger man gjerne til et radiatormunnstykke som nettopp har navnet sitt etter at den kan støvsuge krikene og krokene på en radiator.  Et enkelt og tradisjonelt radiatormunnstykke gjør en god jobb, har du først fått øynene opp for denne, kan det hende du blir frelst av en enda lengre og fleksibel variant. Godt likt av bilrengjørere i alle fall.

   

  Møbelmunnstykket er god på rusk og rask og dyrehår i møblene, og mange støvsuger faktisk gardinene sine med dette munnstykket. 

   

  Rundbørsten er populær både på møbler og lister. Skjenker, tvbenker og småbord er typiske støvsamlere som trives med en runde med rundbørste.

   

  For dem med husdyr som røyter i sofaen er dyrehårsbørsten en favoritt. Den fungerer som en klesbørste og er supereffektiv.  Kan jo også brukes på klær. Deler egentlig litt for god til å bare eies av dyreelskere. 

   

  Sentralstøvsugersenteret har er stort utvalg av børster og munnstykker, du finner hele utvalget her.

  Trenger du råd om hvilke børster du bør velge? Ta kontakt så hjelper vi deg. Ring oss gjerne på tel 95 75 75 30 eller send en mail på post@practico.no.